Re-EPS isolering

EPS (ekspanederet polystyren) eller flamingo er et produkt med høj isoleringsevne, lang holdbarhed og transporterer ikke fugt. Det har andre egenskaber end organisk isolering og kan med fordel anvendes, hvor træfiber ikke er egnet.

EPS i pladeform anvendes bl.a. under gulve ved nybyggeri og er velegnet hertil. Det bør ikke anvendes i pladeform til f.eks. Vægisolering, da det er diffusionstæt med risiko for, at der kan opstå fugtproblemer.

EPS kugler  - eller krøjerkugler - er også velkendte og har været anvendt i mange år. Og rent bortset fra, at kuglerne kan være svære at holde på plads, isolerer de effektivt.

Råvaren til EPS er olie og dermed ikke specielt mijøvenligt. Der er dog egenskaber, som er svære at undvære.

Hos OV-Consult fremstiller vi flamingo granulat af emballage fra f.eks hårde hvidevarer og anvender dette til isolering af krybekældere, under gulve, i hulmure samt til i beton til støbning.

Bemærk at vort produkt er granulat - ikke runde kugler - som hægter sig sammen uden brug af lim. Endvidere bliver materialet bearbejdet, så der fortsat er hele luftbobler og ikke ituskårne stumper.

Vi tillader os at anvende bergebet bæredygtighed, da vi ved genindvinding forlænger det allerede fremstillede materiales brugstid. Hvis ikke materialet blev genbearbejdet og genanvendt i måske en 50 årig periode, var det blevet afbrændt nu. Selve genindvindingsprocessen medfører et energiforbrug på kun ca 1,5 kWh pr m3.

Vort produkt er testet hos teknologisk institut.
Download: prøvningsrapporten og varedeklaration

Vi anvender Re-EPS til hulmursisolering, krybekældereisolering og til støbning
Re-EPS sælges også i vor webshop

Gå til webshop