Thermografering

OV Consult anvender thermografisk kamera i det daglige arbejde.
Med thermokamera kan vi hurtigt se hvor det kan betale sig at se nøjere efter.
Et thermokamera er dog kun god til én ting: Nemlig at vise temperaturforskelle i farver. Intet andet! Det kan ikke fortælle om der er isoleret eller ej eller om det trækker ind.

Det er brugeren, der skal kunne aflæse dette.
Og når der så skal tolkes på billederne må der trækkes på erfaringer og sund fornuft.

Med termokamera ses det tydeligt hvor der mangler isolering i hulmuren. De gule felter viser varmetab og de mørke felter viser, at der er delvist isoleret. Dog oplever vi, at det sidst på vinteren kan være svært at se om der er isoleret eller ej pga opfugtede mure og isolering.

De mørke farver på billedet viser hvor der kommer kulde ind. Det betyder altså noget, om isoleringen er tætsluttende om bjælker. Ellers bliver der varmetab og kuldenedfald.

Her ses at der mangler isolering i top af hulmur ved siden af vinduer. I området over vinduet ligger en massiv overligger og den kan ikke hulmursisoleres. Men ved siden af vinduerne kan det være ok at få fyldt efter.

Et ellers pænt loft men isoleringen er mangelfuld i kanterne. Det sorte på muren kan skyldes, at der mangler isolering i den øverste del af hulmuren eller at loftisoleringen er så dårlig at muren aldrig rigtig bliver varmet op. Ofte kan man på thermokameraet se mørke linjer ind på loftet,som betyder, at det trækker koldt ind langs loftbjælkerne, hvilket er et tegn på mangelfuld loftisolering og manglene vindplader / fodbrædt. Når der skal efterisoleres på loftet er det afgørende vigtigt for effekten at vindplader og fodbrædt er udført korrekt. Det er jo ligemeget om der er 100mm eller 400mm isolering hvis det alligevel trækker ind under.....!

Ønsker du at få thermograferet dit hus i forbindelse med et tilbudsbesøg thermograferer og undersøger vi huset gratis.
Ønsker du kun at få huset thermograferet koster en thermografering med mundtlig forklaring 595,- kr incl moms.
Ønsker du en Thermografisk gennemgang med rapport koster det 1895,- kr incl moms