Byggesystem for indvendig renovering og isolering af vægge med løsuldsisolering

Hvor man traditionelt opstiller et skelet i massivt træ og isolerer med bats imellem træstolperne er der risiko for, at der bliver sprækker i isoleringen. Træ isolerer mindre godt end isoleringsmateriale og bag træet er der mindre isoleringslag end imellem træet. I hjørnerne er det ofte problematisk at isolere, da der er brug for, at stolperne sidder helt i hjørnerne for at der er noget at montere pladerne på.

TBB byggesystem er udviklet til at give optimal isolering med et minimum af kuldebroer, hvilket især har betydning i hjørner og langs gulv.
TBB byggesystem er udviklet med henblik på at isoleringen skal blæses på plads, hvilket giver en sammenhængende isolering og perfekt tilpasning ud mod kanter, om rør og ledninger og i hjørner.
Vælger man også at isolere med organisk isolering, kan man tillige opnå et byggeri, der ikke kræver plastiktæt dampspærre men derimod får man et hus, der kan ånde. ThermoCell træfiberisolering har god varmelagringsevne og giver god lyddæmpning.

Systmet består i at anvende afstandsgivere, en skruefast brik og forskalling i stedet for f.eks massive lægter.

Indvendig isolering med TBB byggesystem

TBB løse komponenter

TBB afstandsgiver og brik samlet

1 Montering af TBB afstandsgivere pr 450mm eller 600mm. I dette tilfælde er anvendt 6x150mm skrue i 8x65mm raughplug

2 Montering af forskalling på TBB afstandsgivere. Bemærk, at der er fri plads til sammenhængende isolering i hjørner

3 TBB byggesystem giver plads til isolering helt mod gulv

4 Plader monteres og der er nu etableret et sammenhængende hulrum klar til isolering. Der er anvendt 60mm afstandsgivere, som sammen med TBB basisbrik på 18mm og en standard forskalling på 22mm giver et hulrum til isoleringsmateriale på 100mm bag pladen. Andre isoleringstykkelser kan opnås ved at benytte afstandsgivere i andre længder.

5 der isoleres gennem vægbeklædning, eller fra lysning ved vinduer

6 eller der isoleres gennem Ø80mm hul i gipsplade

7 Isoleringen placeres vha slanger eller rør. Under indblæsning komprimeres isoleringen til sætningsfri densitet.

Ved anvendelse af TBB byggesystem er man fri til at vælge den isoleringstykkelse der passer bedst. Hulrummets dybde afgøres ved afstandsgivernes længde. Vi anbefaler mindst 60mm afstandsgivere, som sammen med TBB basisbrik på 18mm og en almindelig forskalling på 22 mm giver et hulrum til isolering på 100mm. Mindre dybder er vanskeligere at isolere. Vælg skruer til fastgørelse af beklædningen, som ikke går for langt ind i hulrummet, da dette også vanskeliggør isoleringsindblæsning.

Når der isoleres med organisk isolering anbefaler vi, at der anvendes fiberforstærket papirdampbremse, så der er kontrolleret fugtbalance. Der bør være en forskel mellem indvendig og udvendig fugttæthed, så den varme side er 5 gange mere tæt på lodrette flader og 10 gange mere tæt på vandrette loftflader.

Man kan sagtens bygge lufttæt med f.eks 2 lag gips med forskudte samlinger og da organisk isolering kan optage, transportere og afgive fugt burde der ikke være behov for dampbremse. Men for at være sikker på, at der alle vegne - bl.a. ved lysninger - er luft og fugttæt nok, anbefales det at anvende dampbremse - også ved isolering med organisk isolering. Anvendelse af dampbremse - istedet for plastiktæt dampspærre - giver mulighed for at udnytte organisk isolerings hygroskopiske egenskaber, så man får en bolig, der kan ånde.

Isoleres der med mineralsk isolering bør der være traditionel plastiktæt dampspærre, da mineraluld ikke har hygroskopiske egenskaber.

TBB byggesystem komponenter, fiberforstærket dampbremse og andre tæthusprodukter kan købes via webshoppen.

Afstandsgivere 40 til 280mm

Ønsker du at få et samarbejde, således at du bygger og gør klar til isolering og vi udfører isoleringsarbejdet, så venligst ring til os, så vi kan aftale hvornår i byggeprocessen, der er det rigtige tidspunkt at udføre isoleringen på. Vi giver dig så naturligvis et fastpris tilbud på isoleringsarbejdet.

Ønsker du at vi udfører både montage og isolering, så venligst ring. Så kommer vi og ser på projektet og giver dig gerne et fastpris tilbud.

Ring gerne og tal med Ole om dit byggeprojekt. Vi er altid klar med råd og vejledning og et godt tilbud. Ring på 51 24 12 75