Rådgivning, kursus, foredrag

Ønsker du at deltage i et kursus, hvor du lærer at arbejde med ThermoCell træfiber, så kontakt ThermoCell Danmark, Kenneth Klausen, for indledende samtale om at blive ThermoCell isolatør.


Kurser for nye isolatører afholdes efter behov.
        
Ønsker du et foredrag i boligforeningen, firmaet eller andre sammenhænge, så kontakt Ole om  tid og sted samt formål og evt særlige ønsker om emner.        
Et foredrag med efterfølgende debat og spørgsmål/svar koster 3500 + moms + rejse omkostninger.


Foredrags stilen er på det jævne med metaforer fra det daglige, så emner som bla materialeegenskaber, lufttæthed, damp og fugt, udluftning bliver håndgribelige.        
        
Eksempel på forklaring af fugt:   

Hvis man tager en øl ud af køleskabet og ser, at der kommer dug på flasken, kan man tænke:" Der er godt nok fugtigt inde i et køleskab". Men Nej. Inde i køleskabet indeholder den 5°varme luft ca 5 gr vand pr m3 men i den 20° varme stue indeholder luften ca 20gr vand pr m3. Så når der kommer dug på flasken er det de 15gr ekstra vand der fortætter. Når man isolerer adskiller man kold og varm luft. Hvis der er sprækker kan varmluft med højt vandindhold passere og når den møder kulden vil fugten fortætte og blive til vanddråber. Således skal der enten være en membran, dom kan holde fugten inde eller anvendes et isoleringsmateriale, som kan optage, transportere og afgive fugt. ThermoCell træfiber kan håndtere fugt. HVis man putter brød i en papirspose bliver det tørt. Hvis man putter brødet i en plastpose mugner det. Hvis man tager en plasttæt frakke på, bliver man klam i løbet af kort tid. Hvad mon der sker, når man bygger hus med plastiktæt dampspærre?. Med ThermoCell træfiber isolering kan man nøjes med at anvende en dampbremse - ikke en dampspærre - hvilket giver et bedre indeklima.....

(NB: antallet af antal gram vand pr m3 passer ikke på decimalerne, men nævnte værdier er anvendt for anskuelighedens skyld)