Byggesystem for opbygning af forhøjet gangbro i forbindelse med løsuldsisolering

Hvor man traditionelt monterer massivt træ ovenpå bjælker for at lave bæring til gangbro i ny højde er der risiko for sprækker langs opklodsningen ligeson træ isolerer mindre end isoleringsmateriale. Alternativt monteres regler på tværs mellem spær som kan have tendens til nedbøjning på midten og være krævende at montere.

TBB gangbro system er udviklet for at lette montering af forhøjet gangbro og sikre god og sammenhængende isolering under gangbro med et minimum af kuldebroer.

Systemet består i, at der monteres bukke bestående af TBB afstandsgivere gennem forskalling vha lange skruer.

Afstandsgiverne vælges i den længde, som tilsammen med forskalling giver den gangbrohøjde man ønsker.  Forskallingen afkortes i den bredde man ønsker gangbroen

Hent beskrivelse som pdf her: TBB Gangbro monteringsvejledning.

1 Skruer føres gennem forskallingen på 55 cm bredde. Skruer placeres ca 10 cm fra kanten

2 Afstandsgiverne sættes på og bukken vippes op på bjælken. Her skal gangbroen være 225 mm over bjælker, så der anvendes 180mm afstandsgivere Ø25mm og 6 x 260mm skruer

3 Skruerne spændes når bukkens placering sidevejs ok. Bukkens overkant er 202mm. (TBB rør 180mm + forskalling 22mm) Når gangbrobrædder på 22 mm er monteret er højden 224mm i alt til overkant gangbro

4 Der spændes snor mellem de 2 første bukke i hver sin ende af broen. Ved lange og / eller høje broer anbefaler vi, at der anvendes Ø32mm afstandsgivere

5 De øvrige bukke monteres. Bemærk at bukkene er bredere ved loftlemmens opkant så det er let at montere brædder indtil opkanten også.

6 Brædder monteres med ca 1,5 cm luft. Når der anvendes organisk isolering behøver der ikke være luft mellem bro og isolering. men der skal være luft mellem brædderne.

7 Vinkel på gangbro. Bukkenes bredde er længere da de rækker fra spær til spær. (Det kan være nødvendigt med et ekstra støtte brædt monteret under. Ved lange gangbro underlag på langs af spær anbefales støtte pr ca 50cm). Der er også monteret bræt under langsgående bro, så der er en kant til fastgørelse af vinkelens gangbrobrædder.

8 brædder påbegyndt monteret ud over husets vinkeltilbygning

9 Færdig gangbro

Afstandsgivere 40 til 280mm

Afstandsgivere 40 til 280mm

TBB gangbro system er let og hurtigt at montere og giver en robust og stabil gangbro. Byggehøjden er let at tilpasse ved længden af afstandsgiverne.

Lange skruer 240 - 460mm

Lange skruer 240 - 460mm

TBB afstandsgivere og lange skruer kan købes i wepshoppen.

Ønsker du at få et samarbejde, således at du bygger og gør klar til isolering og vi udfører isoleringsarbejdet, så venligst ring til os, så vi kan aftale hvornår i byggeprocessen, der er det rigtige tidspunkt at udføre isoleringen på. Vi giver dig så naturligvis et fastpris tilbud både på opbygning af gangbro og på isoleringsarbejdet.

Ønsker du at vi udfører både montage og isolering, så venligst ring. Så kommer vi og ser på projektet og giver dig gerne et fastpris tilbud.

Ring gerne og tal med Ole om dit byggeprojekt. Vi er altid klar med råd og vejledning og et godt tilbud. Ring på 51 24 12 75