Byggesystem for isolering op under gulv i krybekælder med løsuldsisolering

Hvor man traditionelt monterer bats fastgjort med ståltråd eller lignende er der risiko for at isoleringen kommer til af hænge eller svaje. Det kan medføre, at isoleringen ikke lægger tæt an mod det, der skal isoleres. Og hvis det kan trække ind på begge sider af isoleringen er virkningen af anstrengelserne minimal.

TBB byggesystem er udviklet til at give optimal isolering på en hurtig og sikker måde.
TBB byggesystem er udviklet med henblik på at isoleringen skal blæses på plads, hvilket giver en sammenhængende isolering og perfekt tilpasning ud mod kanter, om rør og ledninger og i hjørner.

Systemet består i, at der monteres forskalling med TBB afstandsgivere  vha lange skruer op i eksisterende bjælker. Forskallingen beklædes med f.eks fiberdug, som fastholdes med forskalling pr 300-400mm c/c. Isoleringen holdes på plads af fiberdugen.

Afstandsgiverne vælges i den længde, som tilsammen med forskalling giver den isolerings- og vægtykkelse man ønsker.

Hent beskrivelse som pdf her    Isolering af krybekælder med ThermoCell træfiber vha TBB afstandsgiver system.

1 FØR tynd isolering med sprækker, der kun dækker delvist. Varmeinstallationer er ligeledes dårligt isolerede i den kolde krybekælder.

2 Der monteres forskalling under bjælker vha 210mm TBB afstandsgivere.

3 Forskalling på tværs pr 400mm cc. Sammen med 2x forskalling giver det et samlet efterisoleringslag på 250mm

4 Fiberdug er nu monteret og der er monteret forskalling som klemlister nedenunder fiberdug.

5 Isolering blæses ind via slange i det nye hulrum. Træfiberen fylder helt op rundt om slanger, rør, ledninger og bjælker og ud mod mur.

6 EFTER Heldækkende isoleringslag der forbliver på plads

Ved anvendelse af TBB byggesystem er man fri til at vælge den isoleringstykkelse der passer bedst. Hulrummets dybde afgøres ved afstandsgivernes længde. Vi anbefaler mindst 60mm afstandsgivere som mellemrum mellem eksiterende spær og nyt træ, da det giver mest sikker sammenhængende isolering. Ved anvendelse af regler, anbefaler vi Ø32mm afstandsgivere som har større støtte flade.

Når der isoleres med organisk isolering anbefaler vi, at der anvendes fiberforstærket papirdampbremse, så der er kontrolleret fugtbalance. Der bør være en forskel mellem indvendig og udvendig fugttæthed, så den varme side er 5 gange mere tæt på lodrette flader og 10 gange mere tæt på vandrette loftflader.  I en krybekælder som er mod den kolde side vil fiberduget tillade uhindret ventilation ud mod det fri. Hvis dækket er ubeskyttet mod det fri anvender vi Amroc fibercementspånplade (som er diffusionsåben med en fugttæthed på 1,4 Gpa )i stedet for fiberdug. Så er der beskyttet mod storm, gnavere og anden mekanisk påvirkning. Anvendes andre materialer, bør man være opmærksom på at materialet ikke er for tæt (f.eks plastik, OSB plader ...)

TBB byggesystem komponenter, Amroc og fiberdug kan købes via webshoppen.
Ønsker du at få et samarbejde, således at du bygger og gør klar til isolering og vi udfører isoleringsarbejdet, så venligst ring til os, så vi kan aftale hvornår i byggeprocessen, der er det rigtige tidspunkt at udføre isoleringen på. Vi giver dig så naturligvis et fastpris tilbud på isoleringsarbejdet.

Ønsker du at vi udfører både montage og isolering, så venligst ring. Så kommer vi og ser på projektet og giver dig gerne et fastpris tilbud.

Ring gerne og tal med Ole om dit byggeprojekt. Vi er altid klar med råd og vejledning og et godt tilbud. Ring på 51 24 12 75

Afstandsgivere 40 til 280mm