ThermoCell generelt

Miljørigtig isolering Thermocell træfiberisolering

Højeffektivt isoleringsmateriale til en attraktiv pris        
Behageligt at røre ved og arbejde med - fuld indholdsdeklaration        
Den moderne form for træbaseret isoleringsmateriale opstod som endnu en anvendelse af den træmasse, der ellers anvendes til bleer, bind, karton,m.m., men traditonen for at benytte træfiber som isoleringsmateriale er allerede kendt i flere hundrede år.        
Især i Sverige findes der både tusindvis af meget gamle huse og utallige nye og moderne huse der er isoleret med træfiber.        

Træ som isoleringsmateriale        

Træmateriale har i Skandinavien og Nordamerika i århundreder været anvendt som isoleringsmateriale, typisk i form af savsmuld og høvlspåner. Selv meget gamle konstruktioner, med træ som isoleringsmateriale, er stadig intakte og uden tegn på nedbrydning.


I disse gamle konstruktioner findes ikke nutidens form for dampspærre. I stedet er konstruktionerne fuldt diffusionsåbne, således at fugt frit kan transporteres. Derved op- og affugtes materialerne naturligt efter årstidernes vejrlig og brug af bygningerne.       

Nutidens og fremtidens isoleringsmateriale

I dag prioriteres et lavt energiforbrug højere og højere. Dette kræver bedre isoleringsmaterialer og konstruktioner med større isoleringsevne. Dermed skabes også et stort temperaturfald over isoleringslaget. Samtidig producerer den moderne familie mere fugt indendørs med deraf følgende mulighed for fugtproblemer.


En højisolerende konstruktion, hvor fugtproblemer undgås, kræver derfor både lufttæthed, et effektivt isoleringsmateriale (indeholdende masser af stillestående luft), samt en korrekt fugtdimensionering med anvendelse af dampbremse eller damspærre.        
Derfor er træmateriale i form af træfiber – fremstillet med nutidens produktionsteknologi - som skabt til isoleringsformål. Med træfiber opnås en tæt isolering, der bidrager til høj lufttæthed og fornem lydisolering. Samtidig forekommer der i materialet masser af stillestående luft i og omkring fibrene med høj isoleringsevne til følge.

Træfiber har desuden gode fugtregulerende egenskaber (plastmembran kan undgås), meget lang levetid ved overholdelse af simple konstruktionsregler, og det kan brandhæmmes.  
Miljømæssigt fås næppe et bedre materiale: Lavt energiforbrug ved fremstilling, det er behageligt at arbejde med (minimal støvmængde og ingen kløe) og til sin tid kan materialet enten genanvendes eller blot komposteres.

Altså ingen miljømæssige spørgsmålstegn!        
Prismæssigt er træfiber oven i købet særdeles konkurrencedygtigt.

 
Træfiber er naturens eget højeffektive isoleringsmateriale fremstillet med industriel effektivitet. Bæredygtighed i forhold til natur og miljø er i orden.        
Derfor siger vi: Her er nutidens og fremtidens isoleringsmateriale.